ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ» με θέμα: «Αγγειακά Νοσήματα: νέες απόψεις σε διαχρονικές παθήσεις». Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία της LEO Pharma Ελλάς.

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Πολιτισμού Δήμου Καβάλας. Την εισαγωγική ομιλία στην περιφερική αρτηριακή νόσο πραγματοποίησε ο κ. Χρήστος Αργυρίου, Ειδικευόμενος Αγγειοχειρουργικής, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Αναφέρθηκε στη συσχέτιση της νόσου με άλλες παθήσεις, με την ηλικία, αλλά και το κάπνισμα, καθώς και στους παράγοντες κινδύνου, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης της σοβαρής αυτής ασθένειας που αποτελεί παγκόσμια απειλή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Καραγιαννίδης, Αγγειοχειρουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στις φλεβικές παθήσεις, τους παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή τους, τη συμπτωματολογία, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και προστασίας.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Γεώργιο Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Δ.Π.Θ., Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στην Περιφερική Αρτηριακή Νόσο, απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων που σχετίζονται με τον ορισμό, τα σημεία, τα συμπτώματα της νόσου, τη σοβαρότητα και τους κινδύνους που εγκυμονεί, αλλά και την κατάλληλη ανά περίπτωση θεραπευτική αντιμετώπιση. Τόνισε ότι σημαντική είναι η επικοινωνία ιατρού – ασθενή για τη σωστή ενημέρωση του ασθενή όσον αφορά τη νόσο, τις αιτίες της, τις επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίσει και τη θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθήσει. Εξίσου σημαντική είναι και η ενημέρωση στο υγιές κομμάτι του πληθυσμού, ως μέσο πρόληψης, ιδίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, όπου δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές πρόληψης στην καθημερινότητά μας.

Πρόσφατες Εκδηλώσεις