"Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω: για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή", στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή με Δωρεάν εξέταση (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω: για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή», τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 στις 10.30π.μ., στο Γ΄ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου, Σειρήνων 1-3 & Ατλαντος.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim Ellas.

Κατά το πρώτο μέρος, θα αναπτύξουν το θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2, οι κ.κ. Ευάγγελος Φουστέρης, M.D., Ph.D., Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Mediterranean Diabetes and Obesity Clinics, Δημήτριος Συκιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και Γκόλφω Γεμιστού, Α' Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Κατά το δεύτερο μέρος, θα παρουσιάσει το θέμα της Κολπικής Μαρμαρυγής, ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Καρδιολόγος - Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Για όσου παραβρεθούν, θα ακολουθήσει δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.