"Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια" στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, ώρα 6.00μ.μ. στο Π.Π.Ι.Ε.Δ., Δεκελείας 152 & Ατταλείας 1, Νέα Φιλαδέλφεια.

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους Δημότες:
- Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
- Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
- Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Συντονιστής Δ/ντής Ε' Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Λοιμώξεων, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.