"Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια" στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6.00μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Κολοκοτρώνη 17, Λουτράκι).

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους Δημότες:
- Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
- Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
- Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα θα αναπτύξουν οι ιατροί (α) Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος και (β) Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.